Последни публикации

Празничен открит урок по добри обноски зарадва децата в навечерието на Коледа

Няма коментари

Въображаемо пътешествие из много страни в Европа, любопитни истории от околосветските пътувания на Дядо Коледа, как да избираме и подаряваме подаръци и как да се държим на масата в празничната вечер, бяха темите, в които се просвещаваха и едновременно с това се забавляваха малките гости на открития урок по добри обноски. В уютната атмосфера на книжен център „Гринуич“ Невена Басарова-Дичева, основател на Първа Детска Академия за Добри Обноски, преобразена като фея, заедно с актрисата Зизи разказаха на децата и с интерактивни игри направиха един неделен предиобед в навечерието на празниците приятен и полезен.
Защо е важно да бъдем добри? Децата бяха подготвени с ясни отговори на този въпрос, осъзнавайки ползите за себе си и близките – да си съпричастен, да помагаш, да уважаваш, да казваш „благодаря“, „моля“, „съжалявам“. Феята Невена разказа как доброто отношение към околните ни прави по-симпатични, по-лесно създаваме приятелства и печелим вниманието и доверието на околните. Това е част от добрите обноски, а те са достъпни за всички деца – като коледните подаръци. Така феята разкри тайните как децата сами да сбъдват желанията си, като бъдат добри, напомни им, че винаги доброто побеждава злото и че в крайна сметка всички обичат добрите герои. След това разказа за обичаите по време на празниците в различни страни по света, за правилното подреждане на празничната трапеза и за добрите маниери по време на вечеря.
И понеже наближават коледните празници, разбира се, стана въпрос и за подаръци. Децата се съгласиха, че един от най-добрите подаръци, с които можем да зарадваме близък човек, е книгата. Тя е прозорец към света, може да се пази дълго време и да бъде надписана със специално послание. А как да подаряваме книга? С любов и с приятелско отношение, така че освен познание, да носи и прекрасен спомен.

kidsadminПразничен открит урок по добри обноски зарадва децата в навечерието на Коледа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *