Последни публикации

10+1 причини да запишете детето си на курс по добри обноски

Няма коментари

Децата са нашето бъдеще. Факт. Както казва Франклин Рузвелт, „Може да няма как да подготвим бъдещето за децата си, но поне може да подготвим децата си за бъдещето“. Факт. Курсовете по добри обноски са много важна стъпка от тази подготовка – ето 10 плюс една причини да ги запишете на курс:

1. Децата се учат да общуват по-свободно. Колкото и да сме умни, знаещи и образовани, в основата на успеха на всяка личност стои общуването. Курсовете по добри обноски учат децата да комуникират свободно и да изграждат отношения.

2. Не искате да повтаряте едно и също непрекъснато. „Кажи благодаря!“, „Измий си ръцете!“, „Не пипай там!“, „Говори по-тихо!“ – това наистина омръзва на децата, а родителите се изнервят. Курсовете по добри обноски научават децата да правят всички тези неща, без да се противят и да прилагат с усърдие някои на пръв поглед досадни правила и задължения.

3. Децата се учат да правят отговорен избор. Какво да прави, как да се държи, какво да избере от менюто – момичетата и момчетата се научават да избират и да носят отговорността за избора си. И така стават по-добри в решенията си и по-самостоятелни.

4. Добиват самочувствие и увереност. Децата са съвършени във всичко, стига да могат да го демонстрират когато и където трябва. Учим ги да не си поставят бариери и да бъдат уверени в това, което правят. „Скромността краси човека“, но не винаги, нали?

5. Преодоляват притесненията. Ако детето трудно контактува или е срамежливо, академията е мястото, където с игри и забавления го научаваме да се чувства спокойно и да се отпусне, както и да пренесе това поведение в ежедневието си.

6. Контролират агресията. Ако пък детето Ви е избухливо и често влиза в конфликти с приятелчета или постоянно прекъсва другите, за да бъде център на внимание, академията също е добро решение. Работим с психолог и балансираме поведението на детето в негов интерес и за негово улеснение.

7. Учат се на поведение на маса и да подреждат около себе си. С интерактивни игри и забавления децата се научават да се хранят културно и удобно, да привеждат ред около себе си и в стаята.

8.  Учат се на поведение на публични места – в заведение, в кино, в театър, опера или църква. В академията разиграваме всички тези ситуации и обясняваме защо е добре да се държим уважително, както и да избират подходящо облекло съобразно повода.

9. Създават отношения с братчета и сестричета. Знаем колко е трудно да се създадат хармонични отношения между тях, затова академията е мястото, където децата се научават да бъдат добри каки и батковци.

10. Учат се на нететикет и безопасност в интернет. Това е специално разработена тема в академията, за да може спазвайки правилата за нормално общуване, комуникацията онлайн да бъде също толкова приятна и пълноценна.

И накрая, още една, вероятно най-важната причина. Обичаме децата си и искаме за тях най-доброто. А най-съществената част от най-доброто е да им помогнем да израстват като успешни личности и щастливи хора!

Автор: Невена Басарова-Дичева

kidsadmin10+1 причини да запишете детето си на курс по добри обноски

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *