Последни публикации

Как се ядат брускети според правилата за етикет при хранене?

Няма коментари

Обичате ли брускети?

Традиционно брускетите се свързват с Италия и италианците, но истината е, че те са предпочитани и любими на много хора по света. Разнообразието е голямо. Има и за вегетарианци, има и за любителите на месце. С домати и босилек, с прошуто и пармезан, със сьомга и каперси и с каквото още Ви добави въображението.

Брускети се предлагат в много ресторанти, но най-често на коктейли и приеми. Освен че са доста вкусни, не са скъпи, предполагат голям асортимент, а също и са удобни за хапване на крак. Дали обаче наистина знаем как се ядат брускети според правилата за етикет при хранене?! Вероятно всеки се е замислял дали брускетата се реже с нож и вилица, дали се отхапва от нея или се чупи с пръсти и малките хапки се слагат в устата.

Всеизвестно е, че на масата сервиран хляб не се реже с нож, нито се отхапва директно, а се взема от панера за хляб, слага се отляво в личната чинийка за хляб, отчупва се парченце, маже се с масло или други по избор и се хапва.

Как обаче се процедира с брускетата?! Та нали и тя е от хляб?

Ето и верният отговор: Ако се сервира на коктейл и се яде на крак, съвсем естествено е да се отхапва директно, придържайки под нея чинийка или поне салфетка. Ако обаче се сервира в ресторант на маса, по-правилно е да я нарежете с нож и вилица и да я хапвате с вилица. С цел удобство, все пак не е недопустимо и на маса да ядете брускета, от хапвайки от нея малки хапки. Но в никакъв случай не отчупвайте с пръсти!

Да Ви е сладко!

kidsadminКак се ядат брускети според правилата за етикет при хранене?

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *