Последни публикации

Английската кралица Елизабет показва с дрехи неодобрение към Кейт по време на сватбената церемония

Няма коментари

Английската кралица Елизабет показва с дрехи неодобрение към Кейт по време на сватбената церемония. Тя се появява с перфектен костюм, но запознати с традициите в кралския двор са смутени от цвета му.

Жълтите дрехи имат петвековна история и появяването с тях на официално събитие се приема и до днес като публична демонстрация на пренебрежение.
Историята на жълтата премяна и значението й датира от 1536 г. Хенри VIII се развежда с Катерина Арагонска, защото тя не може да осигури наследник за трона му. Папата не позволява развода и Англия се отцепва – Реформацията.
Хенри VIII се жени за Ана Болейн, която му ражда дъщеря, станала по-късно известн като кралица Елизабет I.

През същата година умира бившата му съпруга Катерина и по този случай Хенри се облича от глава до пети в жълто. С това искал да покаже пред света радостта си от смъртта й.
Оттогава в британското кралско семейство носенето на жълти тоалети без вмъкването на друг цвят се смята за обидно и подигравателно отношение.
Затова е притеснително, че тоалетът на кралицата на сватбата на принц Уилям е изцяло жълт. Публична тайна е, че тя не е във възторг от влизането на обикновената Кейт в кралския дом.

kidsadminАнглийската кралица Елизабет показва с дрехи неодобрение към Кейт по време на сватбената церемония

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *