Последни публикации

Първа Академия за Добри Обноски посрещна необичайни гости

Няма коментари

Първа Академия за Добри Обноски посрещна необичайни гости – истински сокол и представители на Българската асоциация за запазване на грабливите птици. Албена Алексиева разказа на малките дами и господа историята на соколарството, а Павел Якимов показа очарованието на заниманията с хищни птици. Домакините разгледаха с интерес аксесоарите на всеки истински соколар и неговия пернат приятел и се докоснаха до чудния свят на властелините на небесата. Децата научиха любопитни подробности от света на хищните птици, като например това, че най-бързото животно в света е соколът скитник, който развива скорост, по-голяма и от най-бързата спортна кола; или че най-малката хищна птица е соколът-джудже, който ловува насекоми, а най-голямата – андският кондор, чийто размах на крилете достига до 5 метра.

Нашите гости от соколарската асоциация ни представиха северната принцеса Туюк, която показа вродени добри обноски – досущ като децата от академията, затова двете страни бързо се харесаха и сприятелиха. Туюк се представи в своето официално облекло, специално за празника – красива качулка със златен пискюл. В края на празника всяко дете подържа на ръката си сокола и докосна копринените му перца.

Поводът за гостуването на соколарската асоциация бе Международният ден на соколарството. Датата е избрана неслучайно – на този ден преди 5 години Организацията на ООН за образование, наука и култура – ЮНЕСКО, признава соколарството за традиционен ловен метод и го включва в своя списък на постиженията на човечеството, достойни за съхранение и предаване на поколенията.

Децата благодариха на гостите и нарисуваха прекрасната Туюк, а картините подариха на гордата красавица, за да си мисли за тях до следващата среща.

kidsadminПърва Академия за Добри Обноски посрещна необичайни гости

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *