Последни публикации

8 начина да дадеш енергия на увереността си

Няма коментари

Успешните хора често излъчват увереност – очевидно е, че те вярват в себе си и това, което правят. Все пак не успехът е това, което ги прави уверени. Всъщност увереността е първа, преди всичко друго.

Предлагаме Ви 8 начина да излъчвате повече увереност:

1. Прецени себе си честно!

„Има разлика между това да си надут и да бъдеш уверен. Да си надут е да се самовъзхваляваш. Увереността означава, че вярваш, че можеш да се справиш.“ Или с други думи, увереността е спечелена чрез усилена работа, и уверените хора са осъзнати. Когато твоята увереност надхвърля качествата ти значи си преминал границата към арогантност. Трябва да знаеш разликата.

2. Кажи „НЕ“!

Проучвания посочват, че колкото повече затруднения изпитваш да кажеш „НЕ“, толкова по-вероятно е да изпиташ стрес, изтощение и дори депресия, и всичко това руши увереността. Уверените хора знаят, че да кажеш „НЕ“ е здравословно, и те имат самочувствието да бъдат ясни. Когато е време да се каже „НЕ“ уверените хора избягват фрази като „Не знам дали ще мога“ или “ Не съм сигурен“. Те отказват с увереност, защото знаят, че отказвайки на нов ангажимент, почитат своите съществуващи ангажименти и това им дава възможността да ги реализират.

3. Спогаждай се с шефа си!

Лошите отношения с шефа могат да развалят увереността и на най-талантливия човек. Трудно е да си уверен, когато шефът ти постоянно те критикува или подценява приноса ти. Опитай се да разбереш кога и къде отношенията са „тръгнали“ зле и се опитай да върнеш нещата в релси, ако не може би е време да продължиш с нещо ново.

4. Търси малките победи!

Уверените хора имат навика да се самопредизвикват и самосъревновават, дори и когато усилията им печелят малки победи.

5. Намери си ментор!

Нищо не гради увереност така, както талантлив и опитен човек, който да Ви показва пътя и да Ви потупва за добре свършената работа. Добрият ментор може да бъде като огледало, давайки перспективата, от която имате нужда, за да вярвате в себе си. Познанието ражда увереност – знаейки „къде се намирате“ Ви дава възможността да фикусирате енергията си по-ефективно. Също така менторът може да Ви обучи на тънкостите във Вашата работа. Познаването на неписаните правила на това как да се свърши работата на работното място е чудесен стимулант на увереността.

6. Планирай упражнения!

Изследване заключава, че хора които се упражняват два пъти в седмицата за 10 седмици се чувствали социални, по-компетентни, академично и атлетично. Най-хубавото от всичко е, че освен физическите промени в техните тела, се стига и до увеличаване на увереността и непосредственото ендорфиново гориво, идващи от упражненията, което прави всичко различно.

7. „Облечи се“ за успех!

Харесва ли Ви или не, как се обличаме има значение върху възприятието на хората и това как ни виждат. Неща като цвят, стил на дрехите, които носим – та дори и аксесоарите, комуникират силно. Но начина, по който се обличаме, също рефлектира и на начина, по който ние се виждаме. Проучвания показват, че хората говорят различно, когато са „нагласени“ и когато са облечени ежедневно. За да вдигнете Вашата увереност облечете се добре. Изберете дрехите, които показват какъв сте и имиджа, които искате да създадете, дори това да означава да отделите повече време в мола и рано сутрин преди работа.

8. Бъди отстояващ, а не агресивен!

Агресивността не е увереност, а глупост. И когато не си сигурен е по-лесно да се поддадеш на агресията, без да си го планирал. Практикувай да отстояваш себе си без агресия. Няма да успееш да постигнеш това, докато не запазиш всичката си неувереност „под ключ“ и това ще повиши увереността Ви.

Заключение: Вашата увереност си е във Ваша власт дали да се развива или подкопава. Увереността е базирана на реалността. Това е постоянно знание, че нещата не са само „да се надяваме на най-доброто“. Тя подсигурява, че ще си свършите нещата докрай – това е силата на увереността.

Източник: Entrepreneur

kidsadmin8 начина да дадеш енергия на увереността си

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *