Последни публикации

10 дневно предизвикателство – подарък за супер родители

Няма коментари

Ден 10: Супер родител прави супер план за гладка комуникация със своето дете/деца. Предполага се, че през изминалите 9 дни, родителят е стигнал до определени заключения и може да си направи равносметка: Какъв родител съм сега и какъв бих искал аз идетето ми да бъда. Анализ и извод.:)

Ден 9: Любовно-обяснително предизвикателен: Ден за показване на обич: Навсякъде вкъщи супер родители разпръсквате бележки с нарисувани сърца или надпис: „Обичам те!“ и името на детето, ако може да чете. Използвайте въображението си и ги оставете на най-различни и неочаквани места – под възглавницата на детето, в банята на огледалото, в гардеробчето с дрехи, в шкафа за играчки, на масата за закуска и вечеря, в учебника му, където Ви хрумне…

Ден 8: Артистично предизвикателство! Размяна на роли: Днес детето е татко и/или мама, а родителите са деца. Те, децата имат куп родителски задължения и отговорности – приготвят закуска, чистят, подреждат вкъщи, а родителят си почива, играе, чака закуска, иска домашен любимец и т.н. Родителят избира дали да е добро или палаво дете, дали ще помага вкъщи или ще ядосва родителите си (детето). Целта е детето да осъзнае задълженията и отговорностите на родителите си и да проявява уважение към това, което те правят за него.

Ден 7: Супер ден на Супермен в мен!:) Днес детето може да прави всичко, което си пожелае! И мама и татко също могат! Целта е да стимулираме увереността на детето – редим заедно труден пъзел, караме кънки, играем монополи, правим икебана, паркинг с колички, конструираме лего, детето подрежда масата, мие чинии, пере на ръка блузка и т.н. Често децата са неуверени в себе, а днес е денят, в който с личен пример и общи усилия СУПЕР СЕМЕЙСТВОТО прави всичко!

Ден 6: Днес е петък и супер родители и деца ще си направим заедно специална семейна кулинарна вечер! Готвим заедно любимо ястие на всички: уточняваме какво е предпочитанието на всеки и след това приготвяме едно любимо ястие на всички или на всеки поотделно, ако имаме повече ентусиазъм и време. Има семейства, в които готви мама, има и такива, в които готви татко. Ето обаче възможност за всички: заедно да се забавляваме, да развием още по-добре кулинарните си умения, но най-вече да общуваме заедно.

Ден 5: Днес мама и татко отгатват 10 неща, които детето обича или „мрази“;), и детето отгатва 10 или поне 5 неща, които обичат родителите му, а също и 5, които ги ядостват. Целта е по-добро опознаване помежду им, вкусовете, предпочитанията и характерите на родителите и детето.

Ден 4: Днес заедно подреждаме стари играчки, дрехи, книжки. Смеем се заедно на мили спомени и забавни моменти, когато сме купували или подарявали тези вещи. Събираме старите, но запазени играчки, вещи и книжки и ги даваме на нуждаещи се семейства или ги носим в детската градина. На ход са и добрите обноски – помагаме си взаимно вкъщи и правим добро дело за деца в нужда.

Ден 3: Днес не се слушаме:) По-точно родителите не слушаме децата си. Труден ден, изпитание за всички. Особено за децата. Целта е детето само да започне да осъзнава, че слушането и чуването е важно и е двустранен процес – аз слушам мама и татко и те слушат мен. Ясно проличават трудностите и неудобствата за всички, когато няма добра комуникация. Отговаряйте им по начин, подобен на техния, когато отказват да Ви слушат, например: „няма пък, не искам, утре, после, мързи ме…

Ден 2: Ден без телефон, интернет и телевизия за супер родителите и детето. Ден, посветен на общуването в семейството. Време за игра и приказки. Смартфоните, телевизорите и интернет пространството често са крадци на личното ни време. Нека играем заедно в реалността, а не на телефон и виртуално.

Готови ли сте, супер родители, заедно да излезем от Лабиринта на неразбирателства и кавги с децата си на 16 февруари от 19 часа?

Всички знаем, че до всеки успех се стига стъпка по стъпка, предизвикателство след предизвикателство.

Започваме на 5 февруари точно в 11 ч.

В продължение на десет дни, всеки ден ще имате по едно предизвикателство, преодолявайки го, стъпка по стъпка, ще скъсявате дистанцията с децата си и ще преоткривате нови начини за по-гладка комуникация помежду Ви! Без конфликти, без драми и спорове.

Десет поредни дни всеки ден ще обявяваме по едно предизвикателство на нашата фейсбук страница на клип и в актуални публикации на нашия сайт. Можете да споделяте как се чувствате, какви трудности срещате, какво ново във взаимоотношенията с децата си преоткривате, в коментар под всеки пост с предизвикателство във фейсбук.

Подаряваме Ви едно вълнуващо и различно пътуване към света на Вашите деца, техните чувства и емоции. Това пътуване е за супер родители като Вас, които желаете децата Ви да растат спокойни, уверени, щастливи и благодарни, че точно Вие сте техните родители. Супер родители, с които могат да говорят на един и същи език, но и да се чувате, слушате и разбирате. Защото обичта помежду Ви заслужава хармония!

Готовииии? Старт!!!

Ден 1: Днешният ден ще споделяме тайни помежду ни: мама и татко на детето, и детето на своите родители. Споделяме си всичко, от което сме се срамували или страхували – паскости, лъжи, магарийки. Супер родителите могат да споделят и своя тайна, лъжа или пакост от детските си години, която те не са доверили на родителите си. Учим децата си да се извиняват. Но е важно и да умеят да прощават – на себе си, на приятелите си, на родителите си. Прощаваме си и си даваме сметка, че тайните ни разделят един от друг и че е по-лесно да признаем истината. Това няма да намали обичта помежду ни.

kidsadmin10 дневно предизвикателство – подарък за супер родители

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *