Последни публикации

С настроение и учтиво поведение в градския транспорт

Няма коментари

Ползването на обществен транспорт, освен че е по-бързо и икономично, може да е приятно или драматично! Зависи от нас и нашето отношение към останалите пътници.

Вижте как:

  1. Пътуването с огромна раница на гърба, може да причини сериозно неудобство на останалите пътници. Вместо неволно да станете причина за недоволство, просто свалете раницата в краката си, така няма да притеснявате никого, а и да Ви тежи на гърба.
  2. Ако наистина бързате за някъде, вместо да седите плътно пред току-що отворените врати на трамвая или метрото, по-добре изчакайте леко встрани, за да слязат чакащите за слизане и след това с бодро настоение влезте вътре и си намерете място, на което да се чувствате комфортно и да не пречите на никого.
  3. Общественият транспорт не е място за хранете, колкото и да сте гладни. С отворени напитки и храна не е добра идея да ползвате тролей или метро. Нито миризмата, нито отпадъците са приятни за останалите пътници. Освен това вероятността да изцапате седалката или да залеете някого е много голяма.
  4. Ескалаторът, отвеждащ към метрото не e място за гушкане и показване на топли чувства. Запазете си тези мигове за разходка в парка или още по-добре за вкъщи. На ескалатор се застава по един и то вдясно. В случай че някой много бърза, да може да мине спокойно покрай Вас.

Приятно и усмихнато пътуване!

Автор: Невена Басарова-Дичева

kidsadminС настроение и учтиво поведение в градския транспорт

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *