Последни публикации

10 начина да печелим приятели с лекота

Няма коментари

Всички обичаме да имаме приятели, да се забавляваме заедно, да се ползваме с тяхното доверие и подкрепа. Но знаем ли как да печелим приятели с лекота?

Ето няколко лесни и приятни начина:

  1. Усмихвайте се! С повод или без, настройте себе си на „усмихнато настроение“. Никой няма да дойде да Ви заговори, ако сте нацупени, с гневен или отчаян поглед.
  2. Слушайте внимателно! Проявявайте интерес към темите, които вълнуват Вашия събеседник и изразявайте мнение. Не бъдете безучастни и безразлични.
  3. Не прекъсвайте и не променяйте рязко темата на разговор. Това би могло да обиди събеседника Ви и да го отблъсне.
  4. Не критикувайте! Всеки си има своите слаби страни, но острата критика и негативни коментари за недостатъците на другите, няма да Ви спечели приятели.
  5. Спазвайте обещанията си! Така ще покажете, че сте отговорна личност и на Вас може да се разчита. Това е много ценно качество, което предизвиква уважение и Ви прави желан приятел.
  6. Проявявайте съчувствие! Всеки понякога има нужда от разбиране и подкрепа, за да се справи в трудна ситуация. Бъдете тази важна опора в тежък момент. Така постъпват добрите приятели.
  7. Избягвайте клюките! Разпространяването на клюки и интриги е грозно и непочтено. Те злепоставят, както тези, за които се отнасят, така и тези, които ги разказват. Клюкарстването със сигурност ще Ви остави без приятели.
  8. Грижете се за външния си вид! Приятелството може да започне още с първото впечатление, а то е дълготрайно и е добре да сте чисти и спретнати, да ухаете на свежест. Така с лекота печелите симпатии.
  9. Не бъдете груби! Агресивното поведение и тон не са начина, по който да докажете, че сте прави и да затвърдите позицията си. Бъдете толерантни към различни мнения.
  10. Бъдете забавни! Остроумните хора създават добро настроение и общуването с тях винаги е приятно! Те са предпочитана компания и лесно се сприятеляват.

Автор: Невена Басарова-Дичева

kidsadmin10 начина да печелим приятели с лекота

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *