Последни публикации

С деца на море – “свежи“ идеи за пълноценна почивка

Няма коментари

Знаем, че всеки родител мечтае за пълноценна почивка, но често не успява да й се наслади. Причините – малките ни пакостници, които създават шумотевица, хвърлят пясък върху хавлиените кърпи, тичат, викат и ни пръскат с вода. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да държите нещата под контрол и да се насладите на почивката си.

Изберете подходящо място

Ако децата ви са буйни и енергични, а вие ги заведете на тихо и безлюдно местенце, то може да им се стори твърде скучно и безинтересно. В този случай потърсете място с детски атракциони, аниматори, батут и/или пързалка, до което децата да стигат лесно – стръмните стълби и големите разстояния често са повод за недоволство. Когато стигнете на плажа, се позиционирайте умело, възможно по-близо до водата или басейна. Така няма да се налага детето да преминава покрай всички, за да стигне до вас. Предложете му да си очертае най-краткия маршрут от водата до чадъра с пътека от красиви мидички.

 Създайте хармония у детето чрез творчество

Вместо пясъкът да отива по кърпите на хората, предложете му да го използвате за нещо по-хубаво. Например – всеки ден да прави по един замък, който да снимате и в края на почивката може да направите нещо като фото конкурс „Най-красив пясъчен замък за лято 2017″. И, разбира се, да му дадете награда – играчка, книжка или пък албумче със снимки на творенията. Още по-голямо би било удовлетворението за децата, ако и вие се включите в „строителството и архитектурата“ на замъците. Ако пък сте с приятели, можете да направите състезание между деца и родители и да помолите спасителят на плажа да е безпристрастното жури. 🙂

Да пазим плажа чист е важно и забавно

За да стимулирате децата да пазят плажа чист, вземете няколко найлонови торбички, накарайте ги да нарисуват с маркер животни или анимационни герои – зайче, мече, Симба или Маугли. Носете всеки ден по една торбичка на плажа и нека детето „храни“ рисуваното си приятелче с отпадъците от престоя на семейството ви на плажа.

„Мисия Герой“

Децата обичат да правят добрини и да бъдат герои. Дайте им тази възможност, като ги назначите за морски стражи на Нептун, отговарящи за чистотата и красотата на плажа – нека да събират и правят купчини от водорасли, за почистват и правят плажа по-приятен или пък да наблюдават и събират изоставени от недобросъвестни плажуващи отпадъци. За целта може да им дадете гумени ръкавички, за да ви е спокойно, че няма да се изцапат или наранят. Децата ще бъдат горди с изпълнението на мисията, а Вие ще отдъхвате спокойно и гордо под чадъра с освежаваща напитка в ръка!

Фото забавления

Проявете креативност при снимките за спомен и бъдете „на една вълна” с децата си. Вместо да заставате в стандартни и скучни пози, правете смешни физиономии заедно със своите малчугани и създайте забавни морски спомени за цялото семейство от една наистина усмихната и пълноценна почивка!

Всяка игра има своите правила:

За да няма неприятни индиденти, отдъхвайки под чадъра на плажа, нека децата, докато играят с топка във водата, да въведат важно правило – който, макар и случайно, допусне топката да удари някой от почиващите, да губи по 2 точки, които да отиват при другите играчи.

Разбира се, че спазването на правилата си заслужава

За да не ползва вашият малчуган морето или басейна като тоалетна, съчетавайте ходенето до това място с нещо друго – сладолед, сок, надуваема играчка от стаята. Така е, който спазва правилата, получава награда.

 „Никакви следи!“

С цел да мотивирате детето да си измие добре краката от пясъка преди да се прибере в стаята, предложете му  да си представи, че е плажен детектив под прикритие и не бива да оставя следи към стаята си, за да не го разкрият.

Да, наистина, времето на летните отпуски започва и понеже знаем колко е важно да ги прекараме приятно и забавно, всяко лято подготвяме специална програма за летни курсове по добри обноски за деца:

Автор: Невена Басарова-Дичева

 

kidsadminС деца на море – “свежи“ идеи за пълноценна почивка

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *