Последни публикации

С дете и добри обноски на сватба

Няма коментари

Ех, че вълнуващ момент! Вашата приятелка от детските Ви години се омъжва скоро и Вие сте поканена на сватба?! Чудесно, като на всяка истинска жена първата Ви мисъл е както да облека, но като всяка майка с дете втората ви мисъл е „А какво ще правя с детето?! Да го взема със себе си/с нас или да го оставя на баба и дядо?”

Разбира се, че детето е част от Вашето семейство и е напълно естествено да Ви придружава на едно такова значимо събитие като сватбата на Вашата приятелка. Но за да остане този ден наистина най-незабравимият за нея, е добре Вашето дете да е запознато с етикета при официални събития като сватбата.

Когато то е наясно със значимостта на събитието и правилата за поведение, няма от какво да се притеснявате.

А как най-лесно да му го обясните и да го запомни?! Разбира се, като вече е било на сватба…само че не истинска, а детска. Изиграйте заедно една игра на въображаема сватба, изберете си роля и готовиии…старт!

 1. Избирате подходящо облекло – официално и елегантно, но нека все пак не е с фрак и папионка, за да може да се чувства комфортно Вашето момче или пък не е с толкова натруфена рокля Вашето момиче, че да не може нито да седне с нея, нито да си играе.
 2. Измислете заедно някакво мило пожелание за младоженците, когато минете да ги поздравите, това да стане по възможно най-бързият начин, защото ако 200 души умуват какво да пожелаят на младата двойка, скоро няма да дойде време за вечеря, торта и танци.
 3. Важно е детето да прояви търпение по време на сватбената церемония и да си представи, че е артист, например мим – стои почти неподвижно, мълчи, слуша и се усмихва, ех, че интересна роля, а?
 4. Добре е почти през цялото време детето да е близо до родителите си, тоест до Вас – в църквата, на масата в ресторанта, когато минавате да поздравите младоженците. Споделете му, колко много се вълнувате и имате нужда от неговата ръка във Вашата, или поне да го усещате близо до себе си. Децата обичат да бъдат значими, поели важни отговорности.
 5. Обяснете му, гостите на сватбата се подреждат според роднинската си връзка с младоженците.
 6. Булката може да е много красива и с прекрасна рокля, но ако всеки гост се изкуши да я пипа и дърпа за воала, скоро това няма да е точно така.
 7. Когато се подрежда за снимка е добре Вашето дете да се усмихне с настроение, а не да прави маймунски муцки, защото така може да съсипе част от фотосесията на младоженците и техните бъдещи спомени.
 8. Обяснете на Вашето малко съкровище, че би било чудесно, детето да се храни според правилата за етикет при официално хранене, да не тича, не вика и не сочи с пръст. Още повече, когато младоженците вдигат наздравица с ГОРЧИВО. На хорото също не е добре да се бута, за да се хване за булката или младоженеца.
 9. Мобилните телефони на всички по време на официалната церемония са задължително изключени.
 10. Накрая детето задължително се сбогува с младата двойка заедно с родителите си и изказва благодарност за поканата.
 11. Дори и да не се получат нещата на сватбата, както по време на репетицията, импровизирайте и се забавлявайте! Може пък някоя невинна детска пакост дълги години след това да предизвиква усмивки и мили спомени.:)

И още нещо, много важно: добре е все пак да успеете от толкова репетиции и приготовления да отидете навреме за венчавката, което на езика на добрите обноски означава поне 20 мин преди посочения в поканата час.

И нека празникът започне сега!

Невена Басарова-Дичева

 

kidsadminС дете и добри обноски на сватба

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *