Последни публикации

5 идеи за малък разговор

Няма коментари

Често когато пътуваме, докато чакаме на летище или гара, докато отпиваме глътка кафе сами на маса в кафетерия се чудим как вместо да скучаем, да инициираме малък разговор с някого наблизо, също сам като нас.

Предлагаме Ви 5 идеи за теми за малък разговор.
Книги – необятна тема, винаги интересна, с възможност да научите нещо ново или самите Вие да блеснете с познаване творчеството на интригуващ автор.
Пътувания. Тема за разговор с часове, особено за хора, които обичат не само да пътуват, но и да пътешестват и да опознават култури и традиции на различни народи или изчезнали цивилизации.
Любимата храна и гастрономически предпочитания е още един чудесен избор на тема за малък разговор. Можете дори да обмените опит за приготвянето й по различни рецепти или взаимно да си препоръчате добър ресторант.
Хобито е не само да намерите приятели с общи интереси, но също и приятна тема за непринуден разговор в кафене, на летището или по време на дълъг полет.
Времето – слъчево или дъждовно винаги дава нюанс в настроението и е определящо при планиране на пътуване, почивка или бизнес среща. То е една от „вечните“ теми за започване на лежерен разговор.
В наши дни срамежливостта е демоде. Така че общувайте смело.
Все пак е добре да избягвате да обсъждате теми, свързани с религия, политика и спорт. Не се знае Вашият събеседник дали няма противоположни на Вашите възгледи и това да остави неприятна следа в разговора Ви.

Невена Басарова-Дичева

kidsadmin5 идеи за малък разговор

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *