Последни публикации

Полезните фрази, с които да успокоите притеснено или плачещо дете

Няма коментари

Всяко дете изпитва безпокойство и страх в един или друг момент, било то от чудовището под леглото или когато съседското куче се разлае през нощта. И дори ако източникът на тези страхове се струва странен за нас, възрастните, трябва да помним, че за едно дете такива неща са неконтролируеми. Ако ние не се опитаме да им помогнем да ги преодолеят, техните страхове може един ден да се превърнат в истински фобии.

Ето защо от Bright Side са подготвили тези полезни фрази, които могат да успокоят детето и да го накарат да се чувства в безопасност.

1. Нека да нарисуваме нещо! Рисуването помага на децата да се освободят от притеснението, когато не могат да го изразят с думи.

2. Обичам те. На сигурно място си. Притеснението кара децата ви да се чувстват в опасност. Тези думи ще го успокоят.

3. Нека се престорим, че надуваме голям балон. Поемането на дълбок дъх позволява на тялото да се отпусне, особено когато го превръщаме в игра.

4. Ще ти кажа нещо и искам да го повториш: Мога да се справя. Спортистите си казват тези надъхващи думи преди всяко състезание.

5. Защо мислиш, че се чувстваш така? Този въпрос е особено полезен да по-големите деца, които по-лесно могат да предадат в думи страховете си.

6. Какво ще стане после? Ако детето ви се е съсредоточило върху този неприятен момент, накарайте го да си представи, че скоро вече ще е минало.

7. Ние сме непобедим екип! Дори да не сте до него физически, то ще знае, че присъства в мислите ви.

8. Кажи го силно: Аз съм борец! Аз съм непобедим/а! Във филмите често преди да влязат в битка, актьорите викат. Това е така защото физическия акт на крещенето ни помага да превъзмогнем страховете.

9. Ако можеш да оприличиш чувството ти на чудовище, как би изглеждало то? Когато страхът/притеснението придобива ясна форма, това чувство става по-разбираемо.

10. Мога да почакам. Не насилвайте малкото, когато е готово, то ще сподели какво го тормози.

11. Нека да оставим тревогите на страна, докато…После отново щесе върнем на тази тема. Детето носи тревогата като физически товар, особено ако става въпрос за предстоящо събитие, което не може да бъде избегнато.

12. Нека да направим една стъпка! Ако детето се страхува да се качи по стълбите, го помолете да направи още една стъпка преди да хванете ръката му. Превъзмогването на страха ще му помогне да се справи.

13. Нека да научим повече за това! Познанието е сила! Нека детето опознае своите тревоги и задава въпроси, за да ги разбере.

14. Нека да преброим…колите, хората, които носят очила или нещо друго. Това отвличане на вниманието от проблема не изисква подготовка, а наблюдение.

15. Искам да ми разкажеш за проблема след 2 минути. Следейки движението на часовниковата стрелка детето ще се успокои и ще се научи да се справя с проблема на трезва глава.

Източник: Obekti.bg

kidsadminПолезните фрази, с които да успокоите притеснено или плачещо дете

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *