Последни публикации

За телефоните и добрите обноски

Няма коментари

Те са първото нещо, което много от нас гледаме сутрин и последното нещо през нощта. Нашите телефони никога не са далеч от нас и ние ги проверяваме на всеки 12 минути, според Ofcom.

Това е любовна афера, която изглежда да е последна, така че сме измислили пет правила за използване на телефона, които си заслужава да бъдат спазвани- от телефони, които не са за вечери с приятели до изключване при плащане.

И така: Не е никак възпитано да …

1. Говорите по телефона по време на хранене.

Е, не абсолютно не, поне не за повечето (81%) от нас – но половината от нас са били с други, които са го направили. Повече от една четвърт (26%) от младите хора го признават.

„Те винаги трябва да са на разстояние и да не се виждат по време на хранене, срещи и партита“, настоява Диана Матер от консултантската компания The English Manner.

„Лицето, с което сте, е човекът, който е най-важен. Никой от нас не е абсолютно необходим.“

И ако имате нужда от доказателство за това какво може да направи за взаимоотношенията, момчетата на Гарет Саутгейт, приветствани за техния екипен дух, поставят телефоните си на едната страна по време на хранене, когато са заедно и неочаквано стигат до полуфиналите на Световната купа. Съвпадение? Добре, може би.

Повече от четири на всеки пет души на възраст над 55 години смятат, че е неприемливо да проверяват известията, в сравнение с около половината (46%) от 18 до 34-годишните.

2. Слушате силна музика в обществения транспорт.

И това важи за гледането на видеоклипове и за възпроизвеждане на видео игри силно, както и за слушане на музика.

Три четвърти (76%) от нас възразяват срещу него – но това не спира да го правим.

3. Говорите по телефона, когато трябва да слушате.

Вие сте в магазин, пазарувате, плащате, но сте на телефона. Затваряте ли, за да кажете учтиво „здравей“, докато грациозно опаковат покупките Ви или си чатите през цялото време?

Това Ви на пръв поглед напълно нормално поведение, е източник на огромно чувство на неудовлетвореност за много магазинни работници, рецепционисти и сервитьори. Служител в офис на Сайнсбъри е толкова разярен, че клиентът отказва да прекрати обаждането си, че отказва да го обслужи.

Кога трябва да затворите телефона си?

„Чатенето и говоренето по телефона са толкова груби“, казва експертът по темата Диана Майд.

„Все още сме животни – феромоните, харизмата, аурата – ако не се концентрираме един върху друг, губим огромна възможност да се опознаем по-добре“, смятат експерти социолози.

4. Разхождате се, докато гледате телефона си.

Главата Ви е наведена, погледът втренчен в екрана – и сте на пътя. И внезапно някой крещи: „Погледни! Погледни нагоре!“Но не – това е отново слаломът по тротоара – избягвайки бутането в пешеходците, но отново взирайки се в телефона и отговаряйки на поредното съобщение.

5. Държите в ръце телефона си, вместо да оставите на разстояние всички устройства, докато гледате телевизия с други хора.

Семейство Ви има нужда от това, докато гледате телевизия. Не Ви се вярва…

Изглежда, че това правило следва сериозно да се преговори. Четири от 10 (41%) възрастни смятат, че е неприемливо да използвате телефона, докато сте се отпуснали удобно на дивана със семейството си.

За по-възрастното поколение (над 55-годишна възраст) това е по-скоро проблем – 62% възразяват категорично срещу него. При по-младите възрастни – само един от всеки пети има проблем с него.

Всички данни са получени от доклада на Ofcom за „Изготвяне на съобщения за всички“.

kidsadminЗа телефоните и добрите обноски

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *