Последни публикации

Само за тийнейджъри: Как да си cool&nice при общуването?

Няма коментари

Всеки познава някого, който често прекъсва другите, докато говорят, бръщолеви глупости, които съсипват момента, задава груби въпроси, или никога не дава думата на някого другиго. Той може и да има добри намерения, но лази по нервите на всички останали. Не бъди такъв човек! За да покажеш, колко умен и готин си, има моменти, в които трябва да спреш и да прецениш доколко е уместно това, което казваш.

Ето няколко „tips”, за това как да си cool&nice при общуването:

  1. За да си добър събеседник, с когото всеки иска да сподели нещо ценно, е важно да умееш да слушаш внимателно. Така че поеми глътка въздух и се постарай да чуеш какво ти казват, може и да научиш нещо.
  2. Прояви интерес или съчувствие, когато някой ти доверява нещо, което е важно за него. Кажи му окуражаващи думи или му сподели и ти сходна ситуация, в която си изпаднал.
  3. Не си прави тъпи шеги с хората – помисли добре преди да се направиш на забавен, защото вместо cool&nice, може да презизвикаш гняв и да ти дадат „ignore”. Същото важи и за сарказма. Той е една силните страни на особено smart хората.
  4. Не бъди онзи, който е винаги с нос в телефона – това определено много дразни събеседника срещу теб, особено, ако му е паднала батерията и самия той си няма „играчка” в ръцете. За всичко си има време. Разбира се, ако е нещо важно, можеш да предупредиш, че ще отговориш кратко, а не с дълъг обяснителен чат.
  5. Да псува и да излолзва нецензурен език се случва на всеки. Но нека е по-скоро изключение, отколкото ежедневие.
  6. Всеки иска да знае всичко, но никой не обича клюкарите. Имай предвид че дори и някой да се кефи, на клюките, които му споделяш, със сигурност не одобрява това и едва ли някога би ти се доверил. А е много възможно да му писне да го занимаваш с клюки и да предпочете друга компания.

Бъди cool&nice при общуването и носи добрите обноски със себе си!

Убеди се сам в ползите от тях!

Автор: Невена Басарова-Дичева

 

 

kidsadminСамо за тийнейджъри: Как да си cool&nice при общуването?

Подобни Публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *