Последни публикации

Ваканцията и добрите обноски – 5 съвета, с които да си прекарате по-добре

Няма коментари

Ваканция ура! Без учебници, без домашни, без изпити… А без обноски може ли?!

Според Невена Басарова-Дичева, основател на Първа Детска академия за добри обноски, добрите обноски никога не излизат във ваканция. И това е чудесна новина, защото те винаги могат да са ви от полза, когато сте сред нови хора и искате да създавате нови приятелства.

А защо е така, ще се запитате. Да видим:

  1. Усмивката и милото отношение са винаги неуморни – точно както децата са неуморни за игри. Но без усмивка и добра дума, няма как да имаме приятели, с които да играем и да се забавляваме – ползвайте ги по-често!
  2. Тихичко в хотела. Еуфорията по време на ваканция е голяма, децата кипят от енергия, но тичането по коридорите в хотела, както и викането са недопустими. Вероятността да се събуди спящо бебе или да се блъснете в някого е много голяма. А когато малкото братче или сестриче плаче, обикновено батко или кака се притичват на помощ и така ще останете с по-малко приятели в игрите. Затова бъдете по-тихи в игрите, забавата няма да е по-малка, обещаваме ви!
  3. Пляс, скок и цамбур в басейна – това се казва веселба! Само че не съвсем. Може да ударите друго дете в басейна, да се подхлъзнете и да се нараните лошо или пък да разгневите някой възрастен… и да Ви сполети неочаквано наказание. За сметка на това можете да се състезавате кой плува най-бързо, нали?
  4. Добре е да се ориентираме бързо в самолета къде ни е мястото и да съобразим отпред или отзад да се качим. Така няма да правим задръствания на пътеката. Добре е, докато си прибираме багажа, да се постараем да го направим възможно най-бързо или поне да се отдръпнем от пътеката, да за се настанят и другите пътници. Все пак, не искаме да си изкараме ваканцията на летището в самолета, нали?! 🙂
  5. Във ваканция никога не излизат и добрите обноски при хранене. Мляскане, сърбане, тропане с прибори на масата, облизване на пръсти вместо използване на салфетка са абсолютно недопустими. Нали си спомняте с коя ръка се държи вилицата и с коя – ножът?

А кои са вашите трикове да правите добро впечатление, когато сте във ваканция?

kidsadminВаканцията и добрите обноски – 5 съвета, с които да си прекарате по-добре

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *